Om mig och min butik.

Efter många år inom den textila branchen med färg och form kände jag att det var dags att göra något i egen regi. Med en kärlek till stickning och garner samt färger blev det naturligt att arbeta med garner av högsta kvalité och som jag skulle kunna färgsätta själv. Efter att till slut ha hittat garner i fantastiska kvaliteér som tål att hanteras med värme och färg utan att sluta i en stor tova var det dags att starta denna butik med garner.

 

Råvaran till dessa garner är den absolut bästa ullen som går att hitta. Garnet tillverkas av de spinnerier som har de speciella kunskaper som krävs för att få fram de långa fibrer ur ullen som gör att garnet får en vacker lyster och hållbarhet, med en kvalité utöver det vanliga.

 

Jag upplever att det är många som tycker att det är spännande att färga sina garner själv, kanske vill man att det skall passa in till något man redan har i sin garnkorg och inte hittat något färdigfärgat garn som passar till eller kanske finns det någonting i garderoben som det är svårt att hitta något till, eller att man är färgglad och vill ha flera färger på ett och samma garn, det är bara fantasin som sätter gränser. Efter att ha provat sig fram lite försiktigt några gånger gånger sätter fantasin igång och fram kommer de mest fantastiska garner som du själv har designat.

 

Alla garner är naturvita och tycker du att de är vackra som de är kan du naturligtvis använda dem som de är men tvätta dem först i handvarmt vatten med ett tvättmedel för ull och silke. Detta för att skölja bort ev. spinnolja från garnet och för att garnet "växer" och blir vackrare.

 

Vill du inte färga dina garner själv men vill ändå arbeta med handfärgade personliga garner av högsta kvalité kommer det att finnas en flik med handfärgade garner som jag färgat in. Jag färgar garner med färgpigment som är skonsamma för naturen och som ger fantastiska resultat. Färgpigmenten kommer från Färgkraft och Zenit, du hittar dem på nätet.

Prova du också, det är så roligt och om du inte hört det tidigare så går det utmärkt att färga mindre mängder i micron.

 

Välkommen och Lycka till!

Viola Schavon