Hitta beskrivning till Ofärgade och Handfärgade garner.

Om du inte tillhör gruppen som stickar på fri hand och känner att du vill ha en beskrivning att följa kan du i de flesta fall använda vilken beskrivning som helst till dessa garner. Det du bör veta när du väljer ett garn är vilka stickor som du vill sticka med och hur många meter garn det finns på 100g eller 50g och vilket utseende ditt arbete skall ha när det är färdigt.

Vissa tunna garner blir riktigt fina om man använder grova stickor som till sjalar och halsdukar. Har du redan en hel del beskrivningar som ligger och väntar på att bli stickade kan du där se vilka stickor som rekommenderas och hur många meter garn det finns på 50g eller 100g. Du kan då välja ett av de garner som finns här och som motsvarar de stickor och meter som anges i den beskrivning du har, gör gärna ett stickprov så att du ser om du behöver välja en något tunnare eller grövre sticka till ditt arbete.

På nätet finns det en hel del gratis mönster som du kan ladda ned och sticka efter, även mönster i tidningarna Kreativ Stickning och Sticka går utmärkt att använda. Är du osäker eller har frågor är du välkommen att höra av dig så hjälper jag dig gärna med frågor du kan ha.